USA Sevens en Americas Rugby Championship komen tot een eind

Afgelopen weekend werd in Las Vegas de vijfde ronde gespeeld van de World Rugby Sevens Series. De top vijf bleef onveranderd, maar wel was er wederom een nieuwe winnaar. De finale ging tussen thuisland de Verenigde Staten en Argentinië. Voor de VS was dit de eerste finale dit seizoen, voor Argentinië de tweede. De debutanten vlogen door de veertien minuten heen en Los Pumas kwamen er niet aan te pas. Met vier tries en vier conversies werd de finale tot een eindstand van 28-0 gebracht. Na Australië wint dus ook de VS de sevens serie in eigen land. Fiji verslaat Zuid-Afrika in de bronzen finale en zorgt er daardoor voor dat Zuid-Afrika voor het eerst in deze series naast het podium staat.

Ook de Americas Rugby Championship mocht dit weekend een winnaar kronen. Dit gebeurde in Montevideo waar Uruguay zich niet staande kon houden. Wederom zijn het de heren van de Verenigde Staten die zich winnaars mogen noemen. De wedstrijd eindigde in 61-19 en daarmee heeft de Verenigde Staten voor het tweede jaar op rij de Americas Rugby Championship gewonnen. Dit jaar deden ze dat zelfs met een grand slam, alle wedstrijden werden omgezet in een overwinning.

Foto: World Rugby

Het was dus een mooi Amerikaans weekend. De World Rugby Sevens Series wordt eind van de week voortgezet in Vancouver voor het volgende toernooi. De groepsindeling is naar aanleiding van de uitslag in Las Vegas bepaald en alle informatie voor in Canada is hier te vinden: http://ow.ly/Ha9P30iLoBq