RUGBY. achter de schermen: een babbel met tekentalent Maarten Kleppe

Je hebt zijn plaatjes waarschijnlijk al gezien: tijdens de Six Nations gebruikten we zijn karikaturen om de Europese topwedstrijden aan te kondigen en de resultaten te delen. Tijdens de tour van de British & Irish Lions voorzag hij ons ook van prachtige prentjes. Daarom stellen we hem graag even aan je voor: Maarten Kleppe.

Hey Maarten, voor we belanden bij RUGBY. moeten we het eerst even hebben over rugby. Hoe ben je op het idee gekomen om de mooiste sport ter wereld te spelen?

Zeven jaar geleden keek ik met mijn oma naar de televisie en er speelde net toen een advertentie die zei dat binnen een uur  een Six Nationswedstrijd zou worden uitgezonden. Ik zei tegen oma: dit gaan we kijken. Dus keken we samen naar Frankrijk en Ierland. Zij kneep haar ogen de hele tijd dicht, maar ik was onmiddellijk verliefd. Ik wist meteen: dit ga ik doen. Een paar maanden later had ik me aangemeld bij Rugby Club Eindhoven en daar begon het avontuur.

Speel je nog steeds bij Eindhoven?

Ik speel er fly-half, maar ik ga deze zomer van Rugby Club Eindhoven naar Bredase Rugby Club verhuizen. Daar wil ik dit seizoen het eerste team binnenkomen en me verder blijven ontwikkelen met ervaren spelers om me heen.        Lions promo KiwiEn rugby is de afgelopen jaren dan langzaam in je kunst gekropen?

Alles waar ik mee bezig ben in mijn leven, al mijn interesses en obsessies, zijn terug te vinden in mijn tekeningen. Dus vanaf het moment dat ik mijn eerste training bij Eindhoven had, begon ik met het tekenen van rugbyers. Vooral de spelers van Nieuw-Zeeland, Fiji, Samoa en Tonga met hun tattoos vond ik in het begin heel tof om te tekenen. Ondertussen heb ik sinds 2010 een behoorlijke collectie rugbyers opgebouwd.

Hoe ben je dan beland bij RUGBY. Tijdschrift?

Ik wilde een abonnement nemen. Toen ik daarmee bezig was dacht ik, laat ik een mailtje sturen met wat van mijn werk. Ik vond het initiatief heel erg tof vandaar dat ik er deel van wou uitmaken.

Hoop je met je tekeningen iets over te brengen?  

Niet altijd. Meestal teken ik voor mijn eigen plezier, het is ook een manier om mezelf te uiten. Soms teken ik om een boodschap over te brengen, maar dat komt zelden voor. Ik wil het publiek laten zien wat mij beweegt en wat er in mijn hoofd zit maar er zit niet altijd echt een idee achter.LIONS PROMO

Hoe zou jij je tekeningen omschrijven?

Ik zie mijn tekeningen als karakteristiek, simpel maar krachtig en veelzijdig. Ik beheers een aantal verschillende stijlen.

En we zullen het even nog iets persoonlijker maken: wat zijn je favoriete rugby en RUGBY. herinneringen?

Afgelopen seizoen scoorde ik 18 punten in de plaatselijke derby met de vets uit Valkenswaard. De vorige derby had ikzelf de wedstrijd door een paar fouten weg moeten geven, dus het voelde heel lekker om bij de return dat even recht te zetten.

Op vlak van RUGBY. was het een mooi moment om gebeld te worden terwijl ik op school zat om me te vragen of ik wou tekenen voor de Six Nations.Ireland won

Je ambities op speelvlak heb je ons al verteld, maar waar liggen je ambities binnen RUGBY.?      

Ik wil me blijven ontwikkelen binnen deze organisatie en vooral genieten van het werk dat ik doe. Ik hoop, naast het tekenen, wel meer veelzijdige taken te kunnen opnemen voor het blad.St Patrick's Day