Oranje Heren spelen laatste ronde in Europa

Vandaag maakte Gareth Gilbert de selectie bekend voor de laatste wedstrijd in de European Trophy tegen Tsjechië. Momenteel staat Nederland tweede op de ranglijst en er is een kleine kans dat ze de nummer 1, Portugal, nog voorbij kunnen. Zaterdag moet er dan met een bonuspunt gewonnen worden en Polen moet er voor zorgen dat Portugal een week later zonder punten huiswaarts keert. Dit is onwaarschijnlijk, maar de kansen zijn er. De winnaar van de European Trophy mag op 19 mei spelen voor promotie tegen de laatste in de European Championship, Duitsland.

In de European Championship wordt zondag een belangrijke wedstrijd gespeeld in Brussel. De heren van België ontvangen daar hun Spaanse equivalent. Voor de Belgen staat er niets meer op het spel dan trots. Waar ze vorig jaar nog de play-off moesten spelen om zich te kunnen handhaven, valt die eer nu toe aan Duitsland. De Duitsers kunnen alleen nog stijgen als ze met meer dan twee honderd punten verschil van Rusland winnen en België verliest zonder verliezerspunt te halen. Voor Spanje liggen de zaken anders. Als zij, zoals van ze verwacht wordt, de wedstrijd tegen België winnen met alle punten, zijn zij verzekerd van een plek in groep A op de World Cup in Japan.

De Europese velden zijn dus weer goed bezet dit weekend. Wil je de Oranje heren komen aanmoedigen, dan moet je naar Amsterdam komen. Ze spelen om 15:00 uur. Voorafgaand aan deze wedstrijd om 12:30 uur betreedt de onder 20-selectie het veld om een oefenwedstrijd te spelen tegen de Heren-A van Oranje. Blijf je toch thuis, dan kan de wedstrijd online gekeken worden via Rugby Europe.

De selectie van Nederland:
Hugo Langelaan
Mark Darlington
Andy Darlington
Mark Wokke
Vincent Wright
Dirk Danen
Huey van Vliet
Kevin Krieger
Amir Rademaker
Liam McBride
Sep Visser
Storm Carroll
Rik Roovers
Siem Noorman
Josh Gascoigne

Robin Moenen
Ross Bennie Coulsen
Kieran Hogg
Chesney Crosby
Tom Altink
Tony Hoogenboom
David Weersma
Diede Brekelmans