Orange Nation komt in actie

Gisteren zijn zowel de Nederlandse dames als de heren in actie gekomen op de kunstgrasvelden. Helaas voor de toeschouwers niet op hetzelfde veld, dus er moesten keuzes gemaakt worden.

In Brussel mochten de dames de EK-finale spelen tegen Spanje. Twee jaar terug in Madrid kwamen beide teams elkaar ook tegen met dezelfde reden. Toen wist Spanje de Nederlandse dames te weerhouden van de titel en ook gisteren wonnen ze met een ruime voorsprong. Nederland wist nog één try te scoren maar strandde op een 40-7 uitslag. Spanje prolongeerde dus de titel en Nederland kreeg wederom het zilver omgehangen.

Foto: Rugby Europe

Uit Amsterdam kwam beter nieuws. De heren speelden tegen Polen in het kader van de European Trophy. Er werd snel gespeeld door de thuisploeg en de Polen konden het niet bijhouden. In de eerste helft boden ze nog een beetje tegenstand, maar de tweede helft was een regen van tries voor Nederland. Met een uitslag van 71-30 werd zeer overtuigend gewonnen. Over twee weken staan de heren wederom in Amsterdam op het veld om de Europese competitie af te sluiten met een wedstrijd tegen Tsjechië.