Kwartfinales voor het Europees professioneel clubrugby

Het Paasweekend belooft een goed weekend te worden voor het Europees clubrugby, er worden namelijk acht wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld. Vrijdag tot en met zondag staan in het teken van de kwartfinales van zowel de European Champions Cup als de European Challenge Cup.

Foto: European Professional Club Rugby

Beide toernooien zijn midden oktober begonnen en hebben tot eind januari de tijd genomen om de groepsfase af te ronden. Gedurende de NatWest 6 Nations hebben ze stilgelegen zodat het landen- en het clubtoernooi met hun beste opstelling op het veld kunnen verschijnen. De Cup-toernooien waren in vijf groepen ingedeeld van elk vier teams. De vijf teams die eerste eindigden in de pools kwalificeerden zich direct voor de kwartfinales. Ook de beste drie op de tweede plaats wisten een plek te vergaren in de knock-outfase.

Tim Visser heeft met de Harlequins slechts één wedstrijd in de groepsfase van de Champions Cup weten te winnen en eindigde op de vierde plek waardoor zij zich verder kunnen concentreren op de Aviva Premiership. In dezelfde pool speelde ook Zeno Kieft met La Rochelle. Zij hebben vier van de zes wedstrijden weten te winnen en dat was voldoende voor de eerste plek in de groep en dus een directe plek in de kwartfinale. Omdat zij de laagst geplaatste nummer één waren, spelen zij de kwartfinale uit, net als alle teams die tweede zijn geworden in de groep. De Saracens hebben nog een reputatie waar te maken. De afgelopen zeven jaar wisten zij de kwartfinale te behalen waarvan ze de laatste vijf jaar ook de halve finale mochten spelen. Daarnaast zijn ze ook de huidige titelverdedigers, kunnen ze dit jaar wederom zo ver komen?

Over drie weken worden de halve finales gespeeld en weer drie weken daarna wachten de finales. Dit jaar worden deze gespeeld in Bilbao in het San Mamés stadion. De Challenge Cup komt vrijdag 11 mei tot een ontknoping en de Champions Cup-finale wordt een dag later gespeeld. Het schema voor dit weekend staat hieronder, met Nederlandse tijden. Alle informatie over de toernooien vind je hier.

Champions Cup:
30-03 18:30 Scarlets – La Rochelle
31-03 16:15 Munster – Toulon
01-04 14:00 ASM Clermont – Racing 92
01-04 16:30 Leinster – Saracens

Challenge Cup:
30-03 21:00 Falcons – Brive
30-03 21:00 Pau – SF Paris
31-03 14:00 Connacht – Gloucester
31-03 18:45 Edinburgh – Blues