Jong Oranje nieuws

De verschillende Jong Oranje teams zijn allen druk in de weer. Een aantal weken terug zat het onder 18 team in Polen voor het EK, momenteel is het onder 20 team in Portugal te vinden voor het kampioenschap En ook de onder 17-selectie komt dit weekend in actie.

De Europese Kampioenschappen bestaan elk uit drie wedstrijden en beginnen met de kwartfinales. Het speelschema volgt een regulier knock-outsysteem met als kanttekening dat ook de verliezers uit elke ronde tegen elkaar spelen. Hierdoor is elk team verzekerd drie wedstrijden te spelen en dus extra wedstrijdervaring op te doen.

Hoe is het de teams tot nu toe vergaan?

Oranje onder 20 in Portugal. Foto: Rugby Nederland.

Voor Jong Oranje onder 20 is het kampioenschap in volle gang in het Portugese Coimbra. Afgelopen zondag is er hard gestreden door de selectie onder leiding van Kevin Krieger. Roemenië moest het onderspit delven door een aantal rake dropgoals van Nederlandse zijde. Met slechts twee punten verschil (38-40) werd gewonnen en wacht morgen in de halve finale het gastland. Portugal won de halve finale gemakkelijk van het regionale Noord-Portugese team met 44-0. Afhankelijk van de resultaten wordt zaterdag Spanje of Rusland de laatste tegenstander van het toernooi en wordt er gespeeld om de titel of het brons. De wedstrijden zijn hier live te volgen en terug te kijken.

Het speelschema voor morgen (tijden zijn lokale tijden). Foto: Rugby Europe.

Het onder 18 team is inmiddels alweer bijna twee weken thuis. Ze zijn het toernooi in Polen begonnen tegen Georgië, dat helaas een maatje te groot bleek te zijn. Er werd verloren met 69-12. Drie dagen later mochten de jongens uitkomen tegen Rusland en hoewel ze geen try wisten te drukken, konden ze wel beter stand houden. De uitslag 3-18 waardoor de volgende tegenstander België werd. Het team groeide in het toernooi, maar kwam in de laatste wedstrijd toch net tekort en verloor met 14-10.

Naast de Europese Kampioenschappen wordt er aankomend weekend ook nog een oefenwedstrijd gespeeld. Jong Oranje onder 17 komt uit tegen de Boys of Wales. Het Nationaal Rugby Centrum in Amsterdam zal het toneel zijn voor de ontmoeting zaterdag om 15:00. De selectie werd gisteren bekend gemaakt en de volgende spelers zullen over een paar dagen het veld betreden:

Andy Louter
Cas Offermans
Drake LePoder
Fabian Holland
Fije Bosman
Gyan van den Bogert
Hugo Huurman
Jesse van der Geest
Jim Magis
Joran Hegie
Juun Pieters
Miggel Voets
Monty Leverstein
Nick Brouwers
Ruben Lamme
Sam van Beek
Sander Doria
Serreh Roodbergen
Stan Bruineberg
Stijn Feitsma
Storm Marijnissen
Thymo Hegie
Timon Vijn
Toon van Spandoek
Willem Vos