HSBC World Rugby Sevens Series in Las Vegas

De HSBC World Rugby Sevens Series voor heren begint morgen met het vijfde toernooi van dit seizoen. Het Sam Boyd stadion in Las Vegas leent zich dit weekend wederom voor het rugbyspektakel. Dit is niet het enige grote sportevenement dat de komende dagen plaatsvindt in deze stad. Naast het professionale rugby zijn er ook amateurs te vinden voor de Las Vegas Invitational dat het grootste Amerikaanse rugbytoernooi is voor amateurs. Verder hebben ook NASCAR (autoraces), de Vegas Golden Knights (ijshockey)  en Ultimate Fighting Challenge elk een grote wedstrijd voor de boeg. Volgens traditioneel Amerikaans gebruik, is het publiek gisteren met een heuse pep rally warmgemaakt voor deze gebeurtenissen. Vanavond wordt er voor de rugbyfans nog een openingsceremonie georganiseerd waar mogelijkheid is om de spelers te ontmoeten. Morgenmiddag betreden de spelers dan echt het veld, maar niet voordat de dames van de Verenigde Staten een vriendschappelijke pot gespeeld hebben tegen de dames van Australië.

Foto: David Becker

Wie zijn eigenlijk de kanshebbers voor de overwinning? Vorig jaar wist het gastland nog een derde plek te behalen op het toernooi in Las Vegas, maar dit jaar lijken ze nog niet echt in vorm. In Sydney behaalden de Eagles de vijfde plek, hun hoogste positionering. De favorieten voor dit weekend zijn dan ook: Zuid-Afrika, Nieuw-Zeeland, Fiji en Australië. Zij voeren momenteel de ranglijst aan met al een aardig gat naar de nummer vijf, Argentinië. Elk van de vier landen heeft een van de al gespeelde toernooien op hun naam kunnen schrijven, maar Zuid-Afrika is het enige team dat elk toernooi in de top drie eindigde. Daarnaast zijn zij ook nog eens de titelverdedigers van een jaar terug, kunnen ze deze behouden?

Morgenmiddag en zaterdagochtend worden alle groepswedstrijden gespeeld. Nadat de scores zijn opgemaakt, vervolgt het toernooi in de middag met de kwartfinales en zondag met de halve finales en uiteraard de finales als hoogtepunt. Het volledige wedstrijdschema is te vinden op http://ow.ly/NzmV30iHbKl. Alle tijden zijn lokale tijden.