Delfts blauw succes voor Friends for Life

Op zeven toernooien spelen om zeven kansarme meisjes in Kenia een betere toekomst te geven: dat is wat het Sevens team van de Delftsche Studenten Rugby-Club (DSR-C) dit seizoen doet. Twee van de zeven toernooien zijn inmiddels achter de rug en het streefbedrag is al ruim gehaald. RUGBY. sprak met Sief Andriopoulos, een speler uit het team. Een rugbyteam dat zich inzet voor kansarme meisjes in Kenia, hoe kwamen ze hierop?

Het antwoord is simpeler dan je mogelijk denkt. Via via kwamen de heren van DSR-C in contact met de Friends for Life Stichting. Via hun coach kregen ze de vraag of ze een samenwerking zagen zitten. Voor de heren leuk en nuttig om te doen, helemaal met het oog op het honderdjarig bestaan. De reeks van toernooien is nog volop bezig, maar de samenwerking verloopt goed.

Zo speelde het team op de Amsterdam Sevens en Rotterdam Sevens, de andere vijf toernooien staan nog niet vast.

Friends for jaren

Het loopt zelfs zo goed dat het streefbedrag al gehaald is. Sief: ‘We hebben besloten de komende jaren in de naam van de Friends for Life stichting te blijven spelen.’ Naast het ophalen van geld voor de stichting, is het voornaamste doel bekendheid creëren voor de stichting. Onder andere door middel van een kick-off borrel waarbij een afvaardiging van de Keniaanse ambassade aanwezig is en door het delen van filmpjes en foto’s vanuit Nederland en Kenia op social media.

Delftsblauw succes

dsr-cEen onverwachte, maar zeer succesvolle bron van inkomsten bleken de tour shirts. ‘De Delftsblauwe teamkit werd speciaal ontworpen voor de jaarlijkse tour, maar er kwamen zoveel positieve reacties, dat we al snel besloten ze ook te gaan verkopen’, vertelt Sief.

Hoewel de activiteiten momenteel op een lager pitje staan, hebben de heren de smaak te pakken en wordt er vooruitgekeken naar volgend jaar. Met als belangrijkste doel: kinderen laten studeren. Daarnaast hoopt het team rugby in Kenia meer op de kaart te zetten.

Het Team:

DSR-C 28 05 2017

Bovenste rij: Michiel Snijders (coach, zwarte polo), Quinten Cremer, Merlijn Schreuder, Scott van den Assem, Lars Stevens, Niek Schreuder, Oscar Binneveld, Aron Kaptein.

Onderste rij (in rugbyshirts): Daan Koetsenruijter, Huib Achten, Sief Andriopoulos, George Woofenden, Philip Mossman.