ALL BLACKS REPORTEDLY WANT TO PLAY IRELAND IN THE NETHERLANDS NEXT YEAR.

Voor heel even kon mijn dag niet meer stuk

Als bloedfanatiek Ierland-supporter kan ik zeggen dat de tijd even stilstond toen ik dit bericht op Facebook zag staan. Ik las de headline ongeveer vijf keer door. “All Blacks reportedly want to play Ireland in the Netherlands next year.”
Holy shit. Hoe dan?! Ik las het stuk van Balls.ie haastig door. De helft ervan kon ik door de chaos niet opnemen; blah blah Ierland blah blah Nieuw-Zeeland blah blah Nederland blah blah waarschijnlijk de Kuip in Rotterdam blah blah volgend jaar. Wow. Ik zag het al helemaal voor me.

“ALL BLACKS REPORTEDLY WANT TO PLAY IRELAND IN THE NETHERLANDS NEXT YEAR.”

De hele Kuip gevuld met de Nederlandse rugbygemeenschap, de wild feestende Ierse supporters en het aantal Nieuw- Zeelanders die de lange vlucht hebben gemaakt. Het Ierse team dat de All Blacks inmaakt. Mijn fantasie sloeg op hol. Het scheelde niet veel of ik had al de trein gepakt naar Rotterdam om daar met de Ierse vlag om me heen gedrapeerd rondom De Kuip te dansen.
Tot ik me ineens iets realiseerde. In de headline stond geen “WANT” maar “WANTED”. Oh… Ik las het stuk nog een keer: Nieuw-Zeeland had een voorstel gedaan om de wedstrijd tegen Ierland volgende herfst in Nederland te spelen, maar de Ierse bond heeft het afgewezen omdat het ze teveel zou kosten. Beetje ongemakkelijk dit. Ik had mijn familie, vriendin, mijn Ierse vrienden en mijn collega’s bij RUGBY. al hysterisch laten weten dat we volgend jaar een historische wedstrijd mogen verwachten. Niet zo snel Maarten, je mag nog even dromen.

“Maar dromen kunnen sneller uitkomen dan je verwacht”

Het feit dat ons kleine kikkerlandje besproken wordt om grote rugbyspektakels te organiseren is natuurlijk al een heel grote stap. En als je erover nadenkt ook een heel logische stap. We liggen als land heel centraal in Europa, Amsterdam is een ontzettend populaire bestemming en heeft ook door de Amsterdam Sevens een grote naam in de rugbygemeenschap. Daarbij hebben we de stadions; de Amsterdam Arena, De Kuip in Rotterdam en zelfs het PSV-stadion in Eindhoven zouden geschikte locaties zijn voor een Champions Cup-finale of vriendschappelijke topwedstrijd. We mogen daarom als Nederlandse rugbygemeenschap, ondanks de teleurstelling, behoorlijk blij zijn met dit bericht en hopen dat we snel de kans krijgen de Ierse én Nieuw-Zeelandse rugbyers in ons land te kunnen ontvangen.

Klik hier voor het artikel