A family affair – Hannah en Laurijn

Family-Affairs-RUGBY.

Bijna iedere club heeft er wel een paar: familieleden die met dezelfde kleuren spelen. Of ze nou wel of niet in één team zitten, deze ‘family affairs’ maken het spelletje extra bijzonder. RUGBY. spreekt om de week familieleden met een rugbyhart en vraagt hen wat hun drijft.

Twee nichtjes, waarvan de een de ander na veel moeite met het rugbyvirus besmette, maar nu nooit meer anders zouden willen. Hannah en Laurijn spelen allebei bij RUS en hebben samen een hoop mooie momenten meegemaakt. Ook wanneer het minder gaat, voelen ze elkaar feilloos aan en weten ze precies wat ze tegen elkaar moeten zeggen.

Hannah speelt sinds 2007 bij de Delftse Rugbyclub en maakte in 2009 de overstap naar de Utrechtse studenten. Laurijn was fervent judoka en vond rugby toch wel een beetje eng. Tot ze in 2010 de stap zette om ook bij de Utrechtse studenten te gaan rugbyen.

Positie

Beiden zijn voorwaartsen. Laurijn als eerste rijer en Hannah als flanker. Laurijn vindt Hannah een ‘geboren flanker’. Toch hebben beiden ook eigenschappen waar de ander jaloers op is. Zo vindt Hannah het ontzettend knap dat als iemand tegen Laurijn oploopt, ze niet of nauwelijks lijkt te bewegen. ‘Het is alsof je tegen een muur loopt’, vertelt Hannah. Andersom is Laurijn een beetje jaloers op de manier waarop Hannah de bal draagt. Volgens Laurijn zie je bij andere teams niemand die zulke harde hits maakt als zij in balbezit is. Al zit er volgens Laurijn toch ook wel een klein nadeel aan, gezien Hannah continue ijsbeentjes krijgt.

Van elkaar leren

Ondanks dat de meiden al lang op hoog niveau samen spelen, zijn er dingen die ze van elkaar zouden willen leren. Laurijn zou meer van Hannahs felheid willen hebben en Hannah zou juist meer van Laurijn haar optimise willen hebben.

Mooiste herinnering

Over de mooiste herinneringen zijn ze het unaniem eens. Het moment dat Laurijn de overstap maakte naar rugby en het eerste landskampioenschap. Hoewel beiden de EK-finale van dit jaar ook heel tof vonden, wint dit het niet van het toernooi en de wedstrijd met het Nederlands team in Zweden en Brussel. Vooral omdat ze voor hun gevoel deze toernooien meer samen hebben beleefd, dan de EK-finale in Spanje afgelopen jaar.

Misschien is wel de belangrijkste kracht van Hannah en Laurijn dat ze elkaar altijd op het juiste moment weten te vinden en op elkaar letten. Zoals tijdens de eerste wedstrijd op het EK afgelopen jaar, waar Hannah meteen zag dat een eerste rijer van de tegenpartij Laurijn gek probeerde te maken. Op dit soort momenten weet de een precies wat ze moet zeggen tegen de ander. ‘Het is een extra steun, die je bij andere teamgenoten toch minder vindt op de een of andere manier’, vindt Laurijn. Een luxepositie, die ze allebei enorm koesteren.

Meer over rugby lezen? Bestel de losse edities van RUGBY. in onze webshop en neem vandaag nog een abonnement op het blad.